torsdag 24. september 2009

Hevnen var nystekt

Under bilpatrulje i Trondheim sentrum en tidlig formiddag en sommer for noen år siden, ble vi tilsnakket av noen forbipasserende da vi var på høyde med Ila-parken. Melderen hadde nettopp vært vitne til en opprivende krangel mellom et par som oppholdt seg i parken.
Vi stanset patruljebilen og gikk mot stedet vi fikk anvist.

Da vi kom fram så vi en kvinne fra vårt faste klientell, sitte på en benk. Kvinnen var 'selvstendig næringsdrivende' og mye av omsetningen foregikk i byens parker, og sikkert av og til på et av de lokale lugubre hotelrommene.

Sammen med kvinnen var dagens kunde. En sjarkskipper som var mildt sagt rasende. Han forklarte at mens handelen var på det heteste, oppdaget han at hun hadde lurt til seg pengeboka hans. Han ble så forbannet at han der og da bestemte seg for å gi henne en lærepenge.

Før han kom til parken hadde han vært innom nærbutikken og kjøpt en pose nystekte fiskekaker. Nå hadde han stappet mesteparten av frokosten inn i 'butikken' hennes og slik hun satt var det hele godt synlig på god avstand. En mengde fiskekaker tøyt ut mellom hennes sprikende ben.

Ingen av partene ønsket å anmelde noen ting, så oppdraget endte som det så ofte gjør, med: OPS - Ordnet På Stedet. Deretter fortsatte vi patruljekjøringen vår. Nok en vanlig dag på jobben.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar