fredag 9. oktober 2009

Det er makta som rår.....

Når du kjører hundepatrulje er du selvskreven til å yte bistand både i andre politidistrikter og til de mange lensmannskontorene rundt om på landsbygda. En sommer ble vi avgitt for å bistå under en laksefestival et sted på Fosen. Det var duket for stor fest på bygda og festlokalet var i ferd med å fylles opp da vi ankom. Et par timer senere var festen i full gang og det kan vel sies at det var god stemning. Vi oppholdt oss i nærområdet og gjennomførte promillekontroll. Alt forløp bra inntil "øvrigheta sjøl" dvs. lensmannen dukket opp. Han beordret oss inn i lokalet og ba oss sørge for ro og orden. Selv stilte han seg midt på gulvet i full mundur, med blankskjermlue og det hele. Bred benføring og armene i sida.

Vi var ikke de eneste som oppfattet dette som en sterk provokasjon og vi gjorde da også lensmannen oppmerksom på dette. Han var ikke videre lydhør for våre argumenter, så vi trakk oss utendørs. Selv valgte han å bli stående "på sin post". Det skulle vise seg at det tok ikke lang tid før vi måtte inn i heksegryta og foreta en redningsoperasjon.
Helt fra inngangsdøra måtte vi albue oss inn gjennom mengden av støyende, ravende dritings ungdommer som herjet sanseløst omkring. Ukvemsordene haglet over oss, og midt oppe i det hele fikk vi øye på lensmannen som var i heftig krangel med sikkert 10 personer samtidig. Vi måtte mildt sagt rive ham løs fra mengden og starte retretten.

Etter at vi hadde fått med oss lensmannen ut, vel og merke uten lue og en noe løsere slipsknute, deltok han i promillekontroll sammen oss. Dette utførte vi noen hundre meter unna lokalet, og tilbakemeldinger gikk ut på at "problemet" løste seg da politiet forlot festlokalet.


Vår fangst på laksefestivalen ble en lensmann, men vi fikk da feiret med et laksesmørbrød også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar